22 станції та 31 км: в Інституті генплану Києва розповіли, коли відкриють перші станції 4-ї гілки метро

У Інституті генерального плану Києва пообіцяли відкрити перші 5 станцій Подільсько-Вигурівської лінії метро, починаючи з Троєщини, через Труханів острів на Поділ впродовж 5-7 років

Про це повідомляється на сторінці Інстуту генерального плану міста Києва у Facebook.

В комунальній організації "Інстут генерального плану міста Києва" пообіцяли, що Подільсько-Вигурівська лінія метрополітену проходитиме від житлового масиву Троєщина до Окружної дороги. Її протяжність становитиме 31 км та вона матиме 22 станції.

"Звести одночасно лінію метрополітену такої протяжності та з такою кількістю станцій в наших реаліях практично не можливо. Тому будівництво та запуск ПВЛ передбачається по окремим пусковим комплексам", - відзначили чиновники.

У Інституті генплану розповіли, що впродовж 5-7 років хочуть запустити перший пусковий комплекс, який буде складатися з 5 станцій: Райдужна, Труханів Острів, Суднобудівна, Подільська та Глибочицька.

"На етап 20 років (до 2040 року) додатково до першого пускового комплексу передбачається звести 13,8 км лінії руху метрополітену та влаштувати 12 станцій (М. Цветаєвої, М. Закревського, С. Лифаря, Т. Драйзера, В. Маяковського, Бульвар Перова, С. Стальського, Братиславська, Затока Десенка, Площа Перемоги, Південний Вокзал, Солом’янська площа). До кінця 2040 року на ПВЛ буде налічуватися 17 станцій, а протяжність лінії становитиме 21,0 км", - додали в Інституті генплану Києва

На перспективу (етап 40-50 років) передбачається влаштувати п’ять станцій (Чоколівська, Аеропорт, Кільцева дорога на правому березі та Академіка Курчатова, вул. Кіото на лівому березі), а протяжність ПВЛ на перспективу збільшиться на 10 км.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо