Аваков: в разі невизнання італійським судом невинуватості Марківа подамо скаргу в ЄСПЛ

3 листопада у італійському Мілані Віталій Марків виступив із заключним словом перед судом, який віддалився до нарадчої кімнати до 19:30 за київським часом

Про це повідомляє прес-служба МВС.

"Віталій виступив у суді. Виступив стримано, гідно і емоційно. Він сказав, що сторона захисту навела достатню кількість підтверджень його невинуватості. Ще раз підкреслив, що він військовослужбовець і знає, що таке дисципліна та гідність. І всі звинувачення проти нього – безпідставні. Після цього судді заявили, що направляються в нарадчу кімнату. О 18:30 вони або оголосять вирок, або скажуть скільки їм ще потрібно часу", - розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який зараз перебуває на суді у місті Мілан.

Аваков зазначив, що в разі виправдального вироку українська сторона буде задоволена:

"Тоді Віталій сідає в літак та направляється в Україну, а ми продовжуємо оскаржувати у Європейському суді те, що він був затриманий на цей період часу. Якщо суд підтвердить вирок попередньої інстанції – ми будемо подавати касацію, оскаржувати в Європейському суді, а також задіємо дипломатичні канали. Оскільки було порушено право на захист, що дає нам підстави звертатися в європейські інстанції", - сказав Арсен Аваков.

За словами очільника МВС на сьогоднішньому засіданні виступала адвокат родини загиблого Андреа Роккелі Алессандра Баллеріні, яка намагалася виправдати сепаратистів, замовчуючи їх реальні злочини.

"Адвокат заявляє, що начебто сепаратисти піклувалися про цивільних осіб та журналістів, ховали їх від обстрілів з боку українських сил. При цьому, вона не вказує, що в ці дні в районі Слов’янська було вбито 165 осіб, в підвалах закатовано 5 журналістів. Я там був. Там було розстріляно чотирьох протестантських священиків. І все це ці самі сепаратисти, але чомусь про це вона не каже", - зазначив очільник МВС.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо