Маємо говорити, що покриття інтернетом дуже погане по всій Україні, - Южаніна про відтермінування використання РРО

Народна депутатка від "Європейської солідарності" Ніна Южаніна розповіла про причини відтермінування використання програмних реєстраторів розрахункових операцій

Про це вона сказала під час "Великого ефіру Василя Зими", передає Еспресо.TV.

"Мені здається, що на акцію вийшли підприємці, які за впровадження касових апаратів. Це була така собі спланована акція від народних депутатів, які приймали попереднє рішення і продовжують дотримуватися своєї точки зору. Вони хочуть показати, що є ті, хто підтримує впровадження касових апаратів. Можливо є такі люди, але переважна більшість підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування для того, щоб не вести товарний облік і це в подальшому дає їм можливість не застосовувати касові апарати", - сказала Южаніна.

Вона зазначила, що залізні касові апарати мають бути замінені новітніми технологіями - програмними реєстраторами розрахункових операцій, але над цими технологіями треба працювати. 

"До речі, не тільки Державна податкова служба має забезпечити використання таких програм кожним підприємцем, але ще маємо говорити про те, що покриття інтернетом дуже погане по всій Україні. У селах і різних куточках України взагалі відсутня можливість використання програмного забезпечення. Все це підштовхнуло, що люди не погодилися з тими нормами, щодо обов’язкового застосування касових апаратів, які вже кілька разів відтерміновувалися", - сказала нардепка.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb