Сергій Наумов приступив до виконання обов'язків голови правління Ощадбанку

Сергій Наумов переміг у відкритому конкурсі на посаду голови правління Ощадбанку і 3 вересня приступив до виконання обов'язків голови

Про це повідомила пресслужба Ощадбанку.

Згідно з повідомленням, 3 листопада Сергій Наумов приступив до виконання обов'язків голови правління Ощадбанку. Він переміг у відкритому конкурсі на цю посаду, що був проведений раніше цього року. Протягом місяця тривав процес передачі справ від колишнього голови правління Андрія Пишного новому керівнику банку.

За словами Наумова, на новому етапі розвитку банк буде фокусуватися на подальшому посиленні конкурентоздатності, прибутковості, ефективності та якості обслуговування, які є необхідними умовами його успішної приватизації.

"Саме в частковому чи повному продажу фінансової установи інвестору полягає моє головне завдання на новій посаді. Цей крок потрібний для зменшення частки держави в банківському секторі та повернення інвестицій у державні банки", - цитує пресслужба слова Наумова.

У пресслужбі зазначили, що засади стратегічного реформування державного банківського сектору визначають, що основним напрямком розвитку Ощадбанку будуть збереження статусу універсального банку, розвиток послуг для всіх груп клієнтів, подальше розширення онлайн-сервісів, ефективна операційна модель, система управління ризиками та ІТ- система, зменшення обсягу непрацюючих активів та, як результат, готовність банку до часткового чи повного виходу держави з його капіталу.

За інформацією пресслужби, Наумов має вищу технічну та економічну освіти, а також у 2005 році отримав ступінь MBA в Kassel International Management School (Німеччина). Загальний стаж роботи Сергія Наумова в банківській сфері становить 25 років. Він обіймав керівні посади у провідних банках України, зокрема Райффайзенбанку, УкрСиббанку, Правекс банку та Піреус банку. В останніх трьох банках Сергій Наумов працював на посаді голови правління загалом понад 10 років.

Контракт Сергія Наумова на посаді голови правління Ощадбанку укладено строком на 5 років.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb