Суддя Вовк міг контактувати з Богданом та відвідувати ОПУ після інавгурації Зеленського, - Слідство.Інфо

Голова ОАСК Павло Вовк під час президентських виборів міг спілкуватися з колишнім керівником ОПУ Андрієм Богданом, а також відвідувати Офіс президента після інавгурації Володимира Зеленського

Про це повідомляє Слідства.Інфо.

"Одіозний голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк у період президентських виборів у 2019 році, як свідчать записи в його кабінеті, міг спілкуватися з наближеним на той час до Володимира Зеленського оточенням - Андрієм Богданом. Після інавгурації Зеленського у травні минулого року Вовк, імовірно, навідувався до Адміністрації президента (Офісу президента – ред.)", - зазначають журналісти.

Повідомляється, що Вовк хвалився спілкуванням з Богданом іще в березні 2019 року, напередодні першого туру президентських виборів.

"Андрюха Богдан, я з ним спілкуюся, він заступник голови штабу. Каже, що “Зеленому” (вочевидь, Володимиру Зеленському — ред.) уже пропонували космічні… Він сказав — пішли н***й", - наводиться приклад слів Вовка до співрозмовника.

Також журналісти зауважили, що після першого туру виборів, у якому переміг Зеленський, Вовк мав телефонний контакт із членом команди Зеленського на ім’я Андрій. Де спілкувався щодо можливості для свого знайомого потрапити в команду Зеленського.

"Слухай, я знаю, що тебе ці вибори вже ковбасять. Але, дивись, я не можу не спитати, тому що мене людина [попросила]… Ахаха, ну от, питаю. Колесніченко. Він має господарство, бізнес у Кіровоградській області. Побачив, що ви перемогли, каже: “Бл**ь, я їм хочу допомагати на другий тур”. Округ 101-й. Він каже: “Може, там мене хтось уповноважить, а я тут почну людей піднімати, агітувати?” У 101-му окрузі в Кіровограді (Кропивницькому — ред.) “Зелений” взяв найменше", - йдеться на записах, де говорив, ймовірно, Вовк.

Як свідчать дані Слідство.Інфо, ще один телефонний діалог Вовка говорить про його візит до Адміністрації президента. Розмова відбулася у травні 2019-го, через тиждень після інавгурації Зеленського.

"Ти ж тепер у нас більш зайнятий - скажи, я під тебе підлаштуюся. Якщо сьогодні - то зараз є вікно, якщо завтра - то в будь-який час… Добре, о третій годині в тебе? Добре. Ви ще там не організували систему, що у вас там хтось забирає автомобілем, щоб не відмічали? Можна через під’їзд просто?", - запитував Вовк.

Журналісти повідомляють, що в наступній телефонній розмові він уточнює: "А заїжджати зі сторони вулиці Інститутської-Банкової?… Давай тоді через Лютеранську, 27-29… Я тоді поїхав".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb