Бій Кличко – Льюїс визнали найкривавішим боксерським поєдинком в історії

Бій між українцем Віталієм Кличком та британцем Ленноксом Льюїсом у 2003 році визнали найкривавішим боксерським поєдинком в історії

Рейтинг склало видання Sportsman, повідомляє Klitschko-Brothers.

"Останній танець Леннокса Льюїса на рингу був жорстоким видовищем: британець та Віталій Кличко видали шість раундів справжньої бійні. Менше ніж 20 хвилин принесуть українцеві стільки крові, скільки у нього не було і не буде за всю професійну кар'єру", - йдеться у анотації до поєдинку.

Видання нагадує, що на початку третьої трихвилинки легендарний тренер Емануель Стюард наказав Льюїсу вплутатися в рубку, що той і зробив, попрацювавши над лівим оком Кличка та завдавши розсічення, яке стало фатальним для українця.

"Віталій хоробро бився, але збиток був завданий, його постать з плином часу все більше і більше нагадувала "криваві" роботи Пікассо. Рефері був змушений припинити бій в шостому раунді, "вручивши" хороброму Кличку технічний нокаут", - написали укладачі рейтингу.

До топ-5 найкривавіших боїв також увійшли поєдинок Чака Вепнера і Сонні Лістона (1970 рік), другий бій Майка Тайсона і Евандера Холіфілда (1997), зустріч Роккі Марчіано та Езарда Чарльза (1954) і бій Дениса Лебедєва і Гільєрмо Джонса (2013).

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb