Княжицький заявив про неприпустимість політичного тиску на КСУ

Народний депутат від "Європейської Солідарності" Микола Княжицький заявив про неприпустимість тиску народних депутатів на Конституційний суд

Про це Княжицький сказав під час виступу у Верховній Раді, передає Еспресо.TV.

"Шановні колеги! Учора Конституційний Суд, як ми всі про це читали в пресі, повинен був розглядати закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". На жаль, цей розгляд не відбувся. Тобто, можливо, він і відбувся, але жодне рішення не було прийнято. Сталося це, як би прикро не було мені говорити про це, після візиту колеги Арахамії і колег "слуг народу" до голови Конституційного Суду, про що вони писали в соціальних мережах. Шановні друзі, це неприпустимо, коли політики тиснуть на інші органи влади. Так Конституційний Суд зробив фатальну, нерозумну, глибоку помилку, скасувавши е-декларування. І ми обов'язково це виправимо, але це не привід тиснути на суд і входити в торги для того, щоб знищувати гуманітарну політику України, яка почала відбудовуватися після Майдану", - сказав Княжицький.

Нардеп наголосив, що це є не єдиним прикладом політичного тиску на КСУ.

На жаль, це не перший такий випадок. Напередодні цього голосування в засобах масової інформації, які належать теперішньому меру Львова Андрію Садовому, з'явилася інформація про те, що Суд нібито вже скасував закон про мову, що очевидно було неправдою. Учора з'явилося розслідування журналістів, де стверджується про те, і були викладені плівки з адміністративного суду, де керівник Офісу президента, на той час Андрій Богдан, інші високопосадовці тиснули на суд для втручання в гуманітарну політику. Саме в такий спосіб було дозволено показувати серіал "Свати", де знімався актор, який виступав з антиукраїнськими заявами і відвідував окупований Крим. Саме в такий спосіб було здійснено тиск для того, щоб не виконувався закон про те, щоб церкви, які мають центри в країні-окупанта, називалися церквами, які мають центри в країні-окупанта. Саме в такий спосіб нівелюється вся наша проукраїнська гуманітарна політика", - сказав Княжицький.

Нардеп закликав учасників політичного процесу утриматися від таких дій.

Фракція "Європейської Солідарності" закликає вас всіх зупинитися. У нас буде розглядатися бюджет. Ні копійки  ми не поклали на архів, який має бути створений при Інституті національної пам'яті. Ми зменшили фінансування на музей Майдану. Друзі, яку країну ми зараз будуємо? Так, ми багато говоримо про корупцію, яку маємо ми подолати, але якщо ми будуємо тут Вологодську чи Курську область і думаємо, що зможемо збудувати її не корупційною руками більшості, це ілюзія. Ані диктатура, ані продовження колонізації в Україні не пройдуть. "Європейська Солідарність" висловлює рішучий протест проти втручання в діяльність судових органів влади. Дякую", - підсумував Княжицький.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb