Марків заявив, що продовжить службу в Нацгвардії

Виправданий та звільнений з ув'язнення український військовий Віталій Марків заявив, що хоче продовжити службу у лавах Національної гвардії України

Про це ексув'язнений італійським судом на 24 роки Віталій Марків, якого виправдали в апеляції 3 листопада, розповів у інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Я хочу не лише захищати свою країну, але й робити те, чим би пишалися мої рідні. Я збираюся продовжувати свою військову кар'єру. Моє майбутнє лише в Україні! Вона мені дала вогонь, який розпалював мою гордість, коли я бачив жовто-синій стяг", - заявив Марків.

Він зазначив, що не тримає зла на Італію, та сподівається свого часу туди повернутися.

"В Італії живуть мої рідні, тут українська діаспора, яка мене дуже підтримувала і моя сім'я, а без їхньої величезної підтримки було б неможливим звільнення", - пояснив колишній доброволець.

Дивіться також: Нацгвардієць Марків повернувся до України

Марків наголосив, що не пов’язує обвинувальний вирок виключно з Італією. За його словами, його засудив не італійський народ, а конкретний суд.

"Італія - це країна, яка дала мені освіту, дах над головою і показала, що таке життя у Європі. І засуджувати Італію через діяння окремих осіб я не буду. Це несправедливо", - додав Віталій Марків.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо