Мінфін планує залучити 513 млн євро від ЄБРР на розвиток інфраструктури

Міністерство фінансів до кінця року планує залучити 513 млн євро від Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) на розвиток інфраструктури

Про це повідомила пресслужба Мінфіну.

"ЄБРР активно підтримує реалізацію інвестиційних проєктів розвитку в державному та приватному секторі. Очікуємо, що до кінця року проєктний портфель в державному секторі поповниться двома новими проєктами: "Проєкт розвитку АТ "Укрпошта": Логістична мережа та Сільське відділення" та "Розвиток транс'європейської транспортної мережі", що загальним обсягом дозволяє залучити в економіку України 513 млн євро", - цитує пресслужба слова міністра фінансів Сергія Марченка за підсумками зустрічі з директором ЄБРР в країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне.

Зазначається, що сторони також обговорили напрямки підтримки ліквідності державних компаній в рамках Пакету Солідарності ЄБРР у боротьбі з COVID-19.

У пресслужбі зауважили, що наразі на стадії реалізації знаходиться 8 спільних з ЄБРР проєктів загальним обсягом кредитів на суму 1,7 млн євро. Обсяг використання коштів кредитів ЄБРР за цими проєктами станом на 1 листопада 2020 року - 915,2 млн євро, що становить 53,8% загальної суми кредиту.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb