ПриватБанк вимагає від Нацполіції розслідувати факти погроз своєму топ-менеджеру

ПриватБанк звернувся у Національну поліцію з вимогою розслідувати факти погроз особистою розправою, які надійшли на адресу його топ-менеджера, і притягнути до відповідальності їх автора

Про це пише Інтерфакс-Україна.

"Є підстави і факти вважати, що погрози пов'язані з безпосереднім виконанням топ-менеджером банку своїх обов'язків. Зокрема, це стосується реалізації стратегії банку із врегулювання проблемної заборгованості по кредитах фізичних та юридичних осіб", - пише видання.

Як повідомляє видання НВ Бізнес, у банку вважають, що отримання приватних повідомлень з погрозами фізичної розправи є черговою спробою дестабілізації роботи банку і елементом персонального тиску та переслідування щодо його керівництва.

За словами голови правління ПриватБанку Петра Крумханзла, завдяки трансформації, після націоналізації ПриватБанк став одним з найбільших донорів державного бюджету, що є результатом роботи професійної команди банку.

"Шантаж і особисті погрози, так само як інші елементи тиску, що чиниться на керівництво ПриватБанку протягом чотирьох років, мають на меті залякування та гальмування процесів, пов’язаних із ефективною трансформацією банку. Таке переслідування є незаконним та неприйнятним у сучасному суспільстві", - цитує видання слова Крумханзла.

Згідно з даними Національного банку України, ПриватБанк на 1 вересня 2020 року за розмірами загальних активів посів перше місце (591,9 млрд грн) серед 75 діючих банків.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb