Рада врегулювала орендні відносини у сфері водокористування

Верховна Рада ухвалила у другому читанні проєкт закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення порядку передачі в оренду водних об'єктів у комплексі з земельними ділянками"

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

"Вдячні народним депутатам за підтримку важливого законопроєкту, який посилює захист аграрії щодо орендних відносин у сфері водокористування. Це ще один крок до того, щоб підвищувати ефективність аграрного виробництва, застосовувати зрошувальне землеробство на максимальній території земель сільськогосподарського призначення, протидіяти складним кліматичним умовам, в яких часто опиняються наші фермери", - цитує пресслужба слова міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка.

У пресслужбі зазначили, що проєкт закону удосконалює порядок передачі в оренду водних об'єктів у комплексі із земельними ділянками. Документ також зобов'язує орендарів водного об'єкта надавати іншим водокористувачам можливість здійснювати спеціальне водокористування, а також здійснювати заходи з охорони та поліпшення екологічного стану водного об'єкта, експлуатації водосховищ і ставків. Крім того, відповідно до законопроєкту, орендар зобов'язаний оформлювати право користування гідротехнічними спорудами та права спеціального використання.

Законопроєкт також встановлює п'ятиденний строк після державної реєстрації права оренди земельної ділянки державної або комунальної власності для надання копії договору оренди податковому органу, а в разі оренди земельної ділянки з розташованою на ній водоймою - територіальному органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері розвитку водного господарства.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb