Укроборонпром передав партію вогнеметів військовим

Державний Науково-Дослідний Інститут хімічних продуктів, що входить до складу державного концерну "Укроборонпром", передав Міністерству оборони України партію з кількох сотень реактивних піхотних вогнеметів РПВ-16

Про це повідомляє пресслужба "Укроборонпрому".

"Минулого тижня ця партія вогнеметів успішно пройшла приймально-здавальні випробування та підтвердила свої тактико-технічні характеристики. В ході бойових стрільб всі цілі були вражені відповідно до програми випробувань. Ці реактивні піхотні вогнемети високоефективні для прицільного враження легкої броньованої техніки та супротивника, який знаходиться в укритті, на відстані до одного кілометру", – повідомив директор Державного науково-дослідного інституту хімічних продуктів Володимир Щербань.

У повідомленні додали, що РПВ-16 – це український реактивний піхотний вогнемет одноразового використання з термобаричним боєприпасом, розробка Державного науково-дослідного інституту хімічних продуктів (м. Шостка). Усі елементи конструкції і складові частини виконані з вітчизняної сировини і матеріалів.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо