Аваков повідомив НАЗК, що оплатив літак, яким привезли Марківа

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції, що 5 листопада 2020 року здійснив видатки у сумі 836 244, 50 грн

Про це повідомив заступник Авакова Антон Геращенко у Facebook.

"Міністр повідомив НАЗК письмово у зв’язку з ухваленням рішення КС від 27 жовтня та призупиненням технічної можливості для подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані на сайті НАЗК. Ці кошти були витрачені на оплату послуг з оренди приватного літака Falcon для доправлення в Україну з Італії українського гвардійця Віталія Марківа, якого напередодні повністю виправдав італійський апеляційний суд Мілану, після трьох із половиною років незаконного утримання під вартою. Час у дорозі 2:35. Борт був у користуванні з 10:45 (за міланським часом)", - написав Геращенко.

Геращенко пояснив, що необхідність використання чартерного літака була обумовлена складним епідемічним станом в регіоні Ломбардія, загрозою можливого закриття регулярних авіаційних рейсів між Україною та Італією.  Тому Аваков вирішив оплатити чартерний рейс за власні кошти.

На уточнююче запитання "УП" в НАЗК підтвердили, що наразі подати електронну декларацію можна, а от повідомлення про суттєві зміни у майновому стані - ні. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb