Греція повертає загальний карантин на три тижні через сплеск коронавірусу

Греція повертається до загальнонаціонального карантину, щоб зупинити «агресивний» сплеск випадків зараження коронавірусом

Про введення тритижневого локдауну оголосив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, передає Ekathimerini.

У телезверненні до народу він заявив, що приріст числа нових випадків COVID-19 за останні п’ять днів змушує його негайно вжити жорстких заходів.

"Ще раз, я вважаю за краще вжити заходів [з боротьби з коронавірусом] раніше, ніж пізніше", — сказав Міцотакіс, додавши, що рішення уряду ґрунтується на рекомендаціях експертної комісії.

Другий локдаун в Греції почне діяти в суботу вранці, 7 листопада. Жорсткі карантинні заходи передбачають закриття роздрібних магазинів і шкіл, а також призупинення транспортного сполучення між регіонами.

Учні середніх шкіл перейдуть на дистанційне навчання, а дитячі садки і початкові школи залишаться відкритими.

Читайте також: У Польщі можуть ввести локдаун через коронавірус

Жителів Греції знову зобов’яжуть відправляти текстові повідомлення на урядовий номер, щоб піти на роботу, за покупками, відвідати лікаря або зайнятися спортом.

Добовий приріст нових випадків зараження коронавірусом в Греції встановив новий рекорд: в середу виявили 2646 нових випадків. Загальна кількість випадків COVID-19 наразі складає 46 892. З початку пандемії від COVID-19 померли 673 людини.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb