Мінекономіки оцінює зниження ВВП України за дев'ять місяців на рівні 5,5%

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства оцінює зниження ВВП України за дев'ять місяців на рівні 5,5%

Про це йдеться в Огляді економічної активності Мінекономіки за листопад 2020 року.

В Огляді йдеться, що, за підсумками дев'яти місяців 2020 року скорочення зведеного індексу виробництва (ЗІВ) уповільнилося, і становило 6,2% проти 6,5% за 8 місяців цього року. Відповідно зменшення обсягів ВВП у січні-вересні Мінекономіки орієнтовно оцінює на рівні 5,5% та на рівні 3,6% у третьому кварталі 2020 року.

Зазначається, що міністерство залишило незмінним прогноз зниження ВВП за підсумками 2020 року - на рівні 4,8% рік до року, а також прогноз зниження ВВП у жовтні-грудні на 3%.

У Мінекономіки зауважили, що ці прогнози зберігаються за умови, що ситуація з рівнем захворюваності до кінця року як в Україні, так і в світі значно не погіршиться, а також не буде встановлено тривалий жорсткий карантин на значній території України.

"Однак, якщо матиме місце тривалий локдаун в Україні та світі, то падіння ВВП у IV кварталі може виявитись значно більшим – на рівні 6,0% (п/п), за таких умов падіння ВВП за підсумком року очікується на рівні 5,6% (р/р)", - підкреслюється в Огляді.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb