"Суперечить Мінським угодам": у Путіна відреагували на озвучений Кравчуком план врегулювання війни на Донбасі

За словами прес-секретаря російського президента Володимира Путіна Дмитра Пєскова, план Леоніда Кравчука щодо демілітаризації ОРДЛО та передачі контролю над кордоном Україні "суперечить Мінським домовленостям"

Про це заявив прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

"Я, на жаль, не володію інформацією, чи був цей план якось переданий російській стороні. Я цього просто не знаю", - зазначив Пєсков.

Представник Кремля також заявив, що пропозиція голови української делегації в ТКГ, першого президента України Леоніда Кравчука про проведення виборів на Донбасі при демілітаризації регіону і передачі кордону розходиться з Мінськими домовленостями.

Читайте також: Кравчук: Україна пропонує повністю припинити вогонь у зоні ООС з початку 2021 року та провести місцеві вибори в ОРДЛО 31 березня

"Наскільки я розумію, там мова йде про зовсім інший субстанцію, яка не збігається зі змістом і послідовностю, зафіксованими в Мінських домовленостях", - заявив прес-секретар Путіна.

"Те, що ви згадали, говорить про певні розбіжності з мінським комплексом заходів", - прокоментував він озвучену тезу про готовність України провести вибори 31 березня 2021 року за умови проведення демілітаризації Донбасу і передачі кордону.

Читайте також: Україна наполягає на обміні утримуваними особами у форматі "всіх на всіх" до 15 грудня, - Кравчук

Пєсков також додав, що зустріч "нормандської четвірки" заради самої зустрічі безглузда, а результатом має стати, як мінімум, підведення підсумків виконання "Мінська-2".

"Зустріч глав держав заради зустрічі відбуватися не може. Вона може і повинна відбуватися заради певного результату", - озвучив позицію Кремля Дмитро Пєсков.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо