СБУ затримала останнього підривника мостів із "групи Бергмана", що діяла на Донбасі у 2014 році

5 листопада представники Служби безпеки України затримали чоловіка, причетного до знищення 5 та замінування 4 мостів у Донецькій та Луганській областях в 2014 році

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

СБУ затримала представника групи "Бергмана", він же "Німець", коли той вирішив відвідати у справах Луганську область, заїхавши туди з Росії.

"За даними досудового слідства, у червні-липні 2014 року мешканець Сєвєродонецька входив до складу диверсійної "групи Бергмана" ("Німця"). Правоохоронці задокументували, що саме це угруповання підірвало п’ять мостів у Луганській та Донецькій областях, ще чотири ‒ замінувало. Протягом 2018-2020 років оперативники СБ України затримали активних учасників групи та у взаємодії з Нацполіцією ліквідували кілька закладених ними схронів. Лише один з диверсантів протягом шести років переховувався від українського правосуддя у Росії", - йдеться в повідомленні.

В СБУ встановили, що ексбойовик терористів "ЛНР" планує прибути до Луганщини в особистих справах, і затримали його після приїзду в Україну.

Колишньому бойовику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, він знаходиться під арештом.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо