Мінсоцполітики та Мінцифри планують спростити і перевести в онлайн отримання соціальних виплат

Міністерство соціальної політики та Міністерство цифрової трансформації планують спростити отримання соціальних виплат та перевести їх в онлайн

Про це повідомляє Урядовий портал.

Згідно з повідомленням, одним з головних завдань є створення Єдиного соціального реєстру на базі Реєстру застрахованих осіб Пенсійного фонду України та його формування таким чином, щоб забезпечити максимальну інтеграцію з іншими державними реєстрами та базами даних.

"Такий підхід забезпечить поступову відмову від паперових довідок та документів, які необхідні для визначення права особи на державні допомоги та пільги відповідно до законодавства", - пояснили у пресслужбі.

Зазначається, що після цього українці зможуть звертатися онлайн за допомогою для дітей, над якими встановлено опіку чи піклування; допомогою на дітей одиноким матерям; допомогою при усиновленні дитини; допомогою на дітей хворих на тяжкі захворювання; на дитину, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, або паліативної допомоги, а також державною соціальною допомогою особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.

Крім того, онлайн можна буде перевірити та отримати інформацію про соціальний статус громадянина; загальнообов'язкове державне страхування; пенсійне посвідчення та пенсійну справу; інвалідність особи.

Також онлайн можна буде сформувати довідку про заробітну плату, сплачені страхові внески, розмір пенсії.

У пресслужбі зазначили, що Мінсоцполітики та Мінцифри подадуть на розгляд Кабінету міністрів відповідний проєкт положення до 1 грудня.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb