На півночі Данії запроваджують локдаун через мутацію коронавірусу

Прем'єр-міністр Данії Метте Фредерікса оголосила про введення карантинних обмежень в Північній Ютландії після того, як у жителів області виявили мутований штам коронавірусу, пов’язаний з норковими фермами

Про це повідомляє The Local.

"Ми просимо мешканців Північної Ютландії зробити щось зовсім екстраординарне", — сказала Фредерікса, кажучи про "реальне закриття" регіону.

Карантин торкнеться близько 280 тисяч жителів семи районів Північної Ютландії. Їх закликали не виїжджати за межі своїх районів, щоб запобігти поширенню коронавірусної інфекції.

На час карантину закриваються всі бари і ресторани, зупиняють громадський транспорт, учнів середньої школи переводять на дистанційне навчання.

У Північній Ютландії припиняють роботу тренажерних залів, басейнів, парків розваг, зоопарків, театрів, музеїв, бібліотек і кінотеатрів. Майданчики для занять спортом на вулиці залишаться відкритими.

В управлінні охорони здоров’я Північної Ютландії заявили, що проведуть масове тестування на коронавірус 280 тисяч жителів постраждалих районів.

У норок в Данії виявили мутований коронавірус, тому влада вирішила знищити 15−17 млн тварин на 1080 фермах.

Змінений штам коронавірусу, виявлений у норок, поширюється на людей і знижує здатність до утворення антитіл.

Копенгаген попередив, що мутація коронавірусу може поставити під загрозу ефективність всіх розроблюваних вакцин.

Загальна кількість інфікованих коронавірусом у світі перевищила 49 млн осіб.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb