План, який представила українська делегація в ТКГ, дає можливість провести вибори в ОРДЛО навесні, - Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що представлений українською делегацією в ТКГ план дає можливість провести вибори на окупованих територіях Донецької та Луганської областей навесні

Про це він заявив під час спілкування з журналістами на Луганщині 6 листопада.

На запитання, чи при оптимістичному варіанті вже навесні можна буде провести вибори в окупованих Донецькій та Луганській областях, Зеленський відповів: "Я вважаю, що вибори потрібні. Але ж все-таки – не сама ціль. Все ж таки найголовніше деокупація Донбасу, після чого можуть бути вибори. Якщо всі будуть хотіти закінчити війну, вона точно закінчиться, то тоді така можливість є. Ми ж з вами розуміємо прекрасно, як вибори можуть бути демократичними, цивілізованими, прозорими, якщо там немає безпечної ситуації".

За його словами, без безпекової ситуації на окупованих територіях туди не приїдуть не спостерігачі, а також не буде всіх представників партій та представників ЦВК.

"Про які тоді вибори говорити? Ми вважаємо, що той покроковий план, який запропонувала до розгляду засідання ТКГ Україна сьогодні, він дає можливість все це зробити й щоб там навесні провести вибори. Але ще раз говорю це не є найголовнішим питанням", - наголосив Зеленський.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb