"На вулиці штрафувати не можна": нардеп пояснив, як працюватиме закон про штрафи за неносіння масок

Нардеп фракції "Слуга народу" Денис Монастирський заявив, що штраф за неносіння маски становитиме 170 грн. Так, його можуть накласти за неносіння маски у ТЦ, магазині, бібліотеці, музеї, університеті чи держустанові

Про це він заявив у коментарі журналістам у кулуарах ВР 6 листопада, передає Еспресо.TV.

"За неносіння маски ми спеціально виділили мінімальний штраф – 170 грн. Норма про 17 тис. грн залишається діяти для всіх інших порушень правил карантину. Але я бачу і передбачаю, що ми найближчим часом будемо пропонувати переглянути цю норму", - зазначив Монастирський.

За його словами, штраф можуть накласти лише за неносіння маски у громадських будівлях.

"Мова йде не про носіння маски в громадських місцях. Давайте розведемо. Громадське місце – це, в тому числі вулиця, площа, Майдан Незалежності. Наша принципова позиція була – ні, на вулиці штрафувати не можна. Штрафувати і мова взагалі йде про відповідальність лише у громадських будівлях. Це торгові центри, магазини, бібліотеки, музеї, лікарні, університети, у тому числі державні установи", - наголосив нардеп.

Він гадає, що на наступному тижні закон має бути підписаний, опублікований і набрати чинності.

"Тут мова йде не про те, щоб стандартизована маска була. У самому законі, в самій нормі прописано, що маска може бути виготовлена, у тому числі самостійно. Тобто, шарф, бафф, все, що може закривати обличчя те, що можна виготовити самостійно, також сприймається", - зауважив Монастирський.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb