Українку на Балі звинуватили у зберіганні наркотиків: родичі затриманої заявляють, що відправили їй сливову пастилу

В Індонезії на острові Балі затримали українку через отримання посилки з "підозрілою речовиною" з Батьківщини. Родичі заявили, що відправили банку домашньої сливової пастили

Про це інцидент повідомило посольство України в Індонезії.

"Сьогодні (5 листопада, - Ред.) правоохоронні органи Балі затримали громадянку України, яка отримала посилкою підозрілу речовину. Триває проведення експертизи", - відзначили в посольстві.

Водночас, сестра затриманої українки написала у Facebook, що "підозрілою речовиною" у посилці була домашня сливова пастила, що її батьки відправили доньці, яка понад рік живе на Балі. 

"Посилка приїхала, Даша її отримала, після отримання додому увірвалася поліція зі звинуваченням у зберіганні наркотиків. Дашу затримали для проведення додаткового тестування пастили. Ми точно знаємо, що в оригінальній посилці марихуани не було", - написала вона.

Пізніше сестра затриманої повідомила, що жінка перебуває під вартою у центральному офісі поліції в місті Денпасар.

"Умови там людські. Вона без зв'язку, але до неї пускають відвідувачів. Сьогодні Даші дзвонив посол і приїжджали почесні консули. Після включення МЗС - від міністра, заступника міністрів і посольства / консульства - нам стало трохи спокійніше", - зазначила родичка затриманої.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо