В Австрії закрили дві мечеті, в які ходив нападник на синагогу у Відні

В Австрії закрили дві мечеті на околицях Відня

Про це повідомила міністерка інтеграції Сузанне Рааб, інформує Радіо Свобода.

Як сказала вона на пресконференції, ці мечеті зробили свій внесок у радикалізацію нападника, який увечері 2 листопада влаштував кілька перестрілок у центрі Відня, вбивши чотири людини і поранивши ще понад 20. При цьому одне з цих приміщень узагалі не була зареєстровано як мечеть.

Ісламська релігійна громада Австрії, яка діє в цій країні легально, заявила, що перебуває в стані «дискусії з відповідними органами». Як сказали в громаді, та з закритих мечетей, яка діяла офіційно, порушила правила щодо релігійної доктрини і австрійське законодавство, яке регулює діяльність таких закладів.

Також в Австрії триває розслідування, чому нападник, громадянин Австрії і Північної Македонії на ім’я Куйтім Фейзулай, не був узятий під спостереження після того, як правоохоронці Словаччини повідомили, що той намагався влітку купити боєприпаси в Братиславі. У зв’язку з цим керівника антитерористичної служби у Відні усунули з посади на час розслідування, повідомила поліція.

Прокуратура Відня, зі свого боку, повідомила, що шість із загалом уже 16 осіб, які були затримані після нападу і серед яких є громадяни інших країн, відпустили, решта наразі лишається під вартою.

Читайте також: Поліція Відня назвала громадянства причетних до теракту біля синагоги: Росія в списку

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb