Байден назвав свої чотири найголовніші завдання як президента

Кандидат в президенти Сполучених Штатів Америки від Демократичної партії Джо Байден виступив з короткою промовою з міста Вілмінгтон, штат Делавер

Він висловив упевненість, що здобуде перемогу в боротьбі за Білий дім, проте не заявив про перемогу, зазначивши лише, що цифри кажуть самі за себе, передає Еспресо.TV з посиланням на Голос Америки.

Байден наголосив, що за підсумками розподілу голосів він отримає більше 300 голосів виборників - тобто, виграє у кандидата республіканців Дональда Трампа з помітною перевагою. Він також пообіцяв, що кожен поданий голос буде врахований.

При цьому Байден назвав чотири основні питання, на вирішенні яких він має намір зосередитися як новообраний глава американської держави: епідемія COVID-19, економічна криза, глобальна зміна клімату й системний расизм. Він зазначив, що ситуація з епідемією погіршується і висловив співчуття рідним і близьким померлих від COVID-19. 

Читайте такожВибори у США: кілька штатів легалізували марихуану

Окрім того, Байден звернувся до американців, які голосували за республіканців, й заявив, що вони є для нього союзниками, а не ворогами.

"Моя відповідальність, як президента, представляти всю націю. Я буду працювати настільки ж старанно для тих, хто голосував проти мене, як і для тих, голосував за мене", - сказав він, закликавши американців об'єднатися в інтересах Сполучених Штатів Америки.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb