“Молодь донецького ”Шахтаря” в першій команді прогресує, і це дуже добре”, - Михайло Старостяк у “Футбольному Форматі”

Екс-гравець донецького “Шахтаря” Михайло Старостяк, який виступав за "гірників" з 1995-го по 2004-ий роки, у етері “Футбольного Формату” розповів про свою нинішню роботу

За словами Старостяка, нині він є помічником старшого тренера в юнацькій команді “Шахтар” U-19. 

“Скажу вам чесно, це такий приємний вік у плані тренерської роботи. У нас команда Ю-19, але насправді у нас грають вісімнадцятирічні футболісти, сімнадцятирічні, і навіть шістнадцятирічні. 

І наше тренерське завдання – донести до гравців свою думки, щоб вони змогли розвиватися, і змогли перейти з дитячого у дорослий футбол. Щоб вони потрапили спочатку у дублюючий склад, а потім і в першу команду.   

Молодь донецького «Шахтаря» в першій команді прогресує, і це дуже добре. Тому що, це і є наші вихованці, вихованці нашої Академії. Ми дуже раді, а будемо ще більше радіти, якщо багато наших вихованців будуть грати і за донецький “Шахтар”, і за збірну України. 

Той склад “Шахтаря”, який зіграв у перших двох матчах групового етапу Ліги чемпіонів, він наразі оптимальний. Як то кажуть, «склад, який перемагає, тренери рідко міняють. Одна-дві заміни можуть бути, але ті молоді хлопці, які зіграли у стартових матчах Ліги чемпіонів, мені дуже сподобалися”, - розповів Михайло Старостяк.