Повернути Крим може бути легше, ніж окуповану частину Донбасу, - Резніков

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що повернення Криму може виявитися легшим, ніж окупованої частин Донбасу

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За його словами, повернення анексованого Криму під контроль України може бути легшим варіантом, ніж повернення окупованої частини Донбасу.

"Я вам скажу, що історія з Кримом і повернення Криму назад в Україну повноцінно як окуповану сьогодні територію більш навіть, можливо, легкий варіант, тому що там не було бойових дій, як на частково окупованому Донбасі. Менше крові пролито", – сказав Резніков.

Водночас, міністр зазначив, що заміщення населення в Криму після анексії – це питання, яке треба вирішувати.

"Легко все не буває. Ми з вами живемо сьогодні в світі, коли класичні війни вже не ведуться, а ведуться гібридні війни. Тому відповіддю і захистом від гібридної агресії повинні бути так само гібридні ходи", – додав Резніков.

За даними Офісу генерального прокурора України, за час анексії Криму Росією півострів залишили майже 48 тис. осіб. Водночас здійснюється активне заселення півострова росіянами.

У березні 2020 року Кримстат повідомив, що, за офіційними даними, на півострів із Росії після 2014 року в’їхали понад 172 тис. осіб.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb