“Треба похвалити Мірчу Луческу, який не відступає від своєї тактики” - Володимир Пятенко у “Футбольному Форматі"

Екс-тренер донецького “Металурга” Володимир Пятенко в ефірі проекту “Футбольний Формат” оцінив правильність обраної тактики київського “Динамо” у матчі Ліги Чемпіонів проти “Барселони”

“Багато хвалити, напевно не варто, адже все ж таки ми пограли. І зрозуміло, що це “Барселона”, це топ-команда топ-рівня, та ще і на виїзді грали. Тож, можна похвалити захист динамівців. Похвалити треба Мірчу Луческу, який не відступає від своєї тактики, намагається надійно зіграти в обороні, а вже в атаці на вибіганнях шукати свої моменти. Терпіти в захисті, а попереду дивитися, які будуть моменти на швидких контратаках. 

Ну і звісно, відзначимо воротаря Нещерета, який у такому віці вийшов і зробив стільки сейвів, витягнув стільки м’ячів і виручив команду. Завдяки йому не програли з розгромним рахунком. І це, звісно, позитивний момент. 

Те що Луческу поставив Шабанова на лівий фланг оборони, це напевно єдине правильне рішення було. Для Шабанова ця позиція не нова, у попередніх командах він вже закривав цю позицію. І Мірча відштовхувався від надійності в обороні перш за все. Адже можна пропустити швидкий гол, але перетерпіти, продовжувати грати у свою гру та чекати на свої шанси. І “Динамо” обрало таку тактику, і кияни намагалися її виконувати”, - вважає Володимир Пятенко.