У ОАЕ дозволили вживати алкоголь та спільно жити парам без укладання шлюбу

У Об'єднаних Арабських Еміратах внесли зміни до законодавства, якими дозволили вживати алкоголь та жити разом парам без укладання шлюбу

Про це повідомляє National.

Вперше в історії ОАЕ законним стало спільне проживання пар, які не перебувають у шлюбі. Раніше незаконним вважалося навіть спільне проживання різностатевих людей в одному будинку, якщо вони не були родичами, хоч переслідування за цією статтею і були рідкістю.

Також поправки торкнулися вживанні алкоголю. Так, громадян ОАЕ більше не будуть штрафувати за розпивання спиртних напоїв та зберігання алкоголю без ліцензії.

Крім цього, в ОАЕ декриміналізували самогубство і спроби суїциду. Правоохоронці тепер надаватимуть психологічну підтримку громадянам. При цьому доведення до самогубства, як і раніше карається законом.

Одні з найбільш суттєвих поправок стосуються розлучення і розділу майна. Тепер при розлученні іноземних пар, що проживають в ОАЕ, будуть застосовуватися закони держави, в якій вони укладали шлюб. Раніше застосовувалися закони ОАЕ, засновані на шаріаті.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb