Карантин "вихідного дня" в Україні: які обмеження запровадять

В Україні планують ввести найближчим часом карантин "вихідного дня". Такі обмеження триватимуть протягом кількох тижнів

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Як зазначається в проєкті змін до постанови щодо карантину. Згідно з документом, пропонується вводити жорсткий карантин з 00:00 суботи до 00:00 понеділка, тобто кожні вихідні.

Так, у вихідні буде заборонена робота торгово-розважальних центрів, спортзалів, фітнес-центрів, басейнів, а також робота театрів і проведення масових заходів. Крім того, заборонено приймати відвідувачів у барах, ресторанах, кафе та установах розважальної сфери.

У свою чергу при карантині "вихідного дня" залишаться працювати продуктові магазини, аптеки, АЗС, об'єкти торгівлі засобами гігієни, ветеринарними препаратами і кормами.

Також зможуть працювати фінансові установи, СТО, доставка їжі. В звичайному порядку буде здійснюватися інкасація та перевезення валютних цінностей.

За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, громадський транспорт продовжить працювати, а ресторани і кафе зможуть обслуговувати відвідувачів тільки на винос.

Наразі точної дати таких обмежень немає, але головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що уряд готується ввести його найближчим часом. Зазначимо, якщо рішення приймуть на найближчому засіданні Кабміну, то обмеження вже можуть набути чинності на 14 і 15 листопада.

"Найближчим часом буде запропоновано та проголосовано Кабінетом міністром України (постанову - ред.) про більш жорсткий карантин у вихідний день. Ми будемо робити все можливе, щоб врятувати систему охорони здоров'я від колапсу і не зупиняти економіку", - додав Ляшко.

У свою чергу президент України Володимир Зеленський наголосив, що карантин "вихідного дня" триватиме кілька тижнів. Очікується, що він допоможе уникнути повного локдауну.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb