Обстріл консульства Азербайджану у Харкові: СБУ припускає втручання "третіх" країн

Служба безпеки України припускає, що до нападу на почесне консульство Азербайджану у Харкові можуть бути причетні "треті сили"

Про це йдеться у заяві начальника Управління СБУ в Харківській області Романа Дудіна, яку опублікував речник управління Владислав Абдула.

"На сьогодні, відповідно до компетенції, Службою безпеки України розглядаються версії стосовно втручання "третіх" сил до розгойдування ситуації в Україні та Харківському регіоні як то елементу "гібридної війни", так і до створення комфортних умов для дипломатів "третіх" країн в їх діяльності, пов’язаної з ситуацією в Нагорному Карабаху", - зазначає Дудін.

Він упевнений, що представники діаспор Вірменії та Азербайджану не зацікавлені у конфлікті.

"Разом з тим, після аналізу ситуації констатуємо, що подібні випадки відбуваються в країнах, де компактно проживають вихідці з Вірменії і Азербайджану, і саме медіаресурси "третіх" країн розповсюджують зазначену інформацію. Із жалем констатуємо, що окремі політичні сили регіону, які наближені до "третіх" країн, в результаті дзвінкого програшу на місцевих виборах, чи можливо за вказівкою емісарів "третіх" країн (наразі зазначена версія також перевіряється), намагаються зробити "хайп" та розпалити вогонь національної ворожнечі в регіоні", - заявив Дудін.

Харків'ян та гостей регіону начальник УСБУ просить допомогти встановити нападників.

"Особливо просимо звертатись людей, котрі здійснювали в’їзд на територію України через пункт пропуску "Гоптівка" 05-06 листопада 2020 року та виїзд 07 листопада 2020 року. За характерними особливостями, один з двох злочинців професійно займався боксом, кікбоксингом або тайським боксом", - йдеться у заяві.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb