Оренда жомової ями нардепом Кивою: НАЗК припинило перевірку через рішення КСУ

НАЗК завершило перевірку е-декларації нардепа від ОПЗЖ Іллі Киви, який вказав у документі неіснуючу жомову яму, що приносила йому мільйонні дохіоди

Про це повідомляє Рада громадського контролю НАБУ.

"Завдяки рішенню КСУ перевірка декларації нардепа від ОПЗЖ Іллі Киви припинена, а результати роботи не будуть оприлюднені", - відзначили в РГК НАБУ.

В Раді громадського контролю наголосили, що їх члени раніше зверталися до НАЗК з проханням перевірити декларацію народного депутата Іллі Киви. Орган розпочав перевірку в середині серпня і напрацював певні результати, про що голова НАЗК Олександр Новіков розповів журналістам.

"Через рішення Конституційного Суду така перевірка була зупинена і проводитися більше не буде. Тобто вся робота по цій справі нівельована. Мабуть, ви вже здогадалися, але ми все одно скажемо: Кива був одним з депутатів, котрі підписували скандальне подання до КСУ", - підкреслили в РГК.

  • Нагадаємо, у розслідуванні проєкту "Наші гроші" журналісти повідомили, що Кива отримав 1,2 млн доходу від жомової ями, живе в незадекларованій квартирі та їздить в автівці, записаній в декларації на брата з несправжніми номерами.
  • Як з’ясували журналісти, яма - поросла бур’янами ділянка без жодних ознак діяльності.
  • Сам Кива спростував інформацію та опублікував відео з діючим підприємством, яке йому належить.
  • Пізніше керівник проєкту Бігус виїхав за вказаною адресою в село Заводське Полтавської області й знайшов "підприємство", про яке говорив Кива. Ним виявився порослий бур'яном пустир з купою металобрухту.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо