"Матиме негативні наслідки для сфери культури та креативних індустрій": Мінкульт не підтримує карантин "вихідного дня"

Міністерство культури та інформаційної політики не підтримує ініціативу уряду щодо карантину "вихідного дня"

Про це заявив очільник Мінкульту Олександр Ткаченко у Facebook.

Ткаченко зазначив, що така позиція Мінкульту пов’язана з тим, що карантин матиме негативні наслідки для сфери культури, креативних індустрій та гостинності.

"Сотні тисяч працюючого населення України опиняються у зоні ризику залишитися без роботи. Тобто мова йде про життя та існування людей", – зазначив міністр.

Читайте також: Карантин "вихідного дня" в Україні: які обмеження запровадять

Крім того, він вказує на те, що сфера культури генерує від 2% до 4% внутрішнього валового продукту. Водночас, на думку Ткаченка, закриття закладів культури не допоможе стримати ріст захворюваності на COVID-19.

"Заклади культури очевидно не є епіцентром для розповсюдження вірусу. Контролювати дотримання карантинних обмежень у закладах культури чи не найпростіше: потік людей регулюється, розсадка визначається, те, щоб відвідувачі перебували у масках та температурний скринінг – постійно відслідковується, дезинфікуючі засоби завжди в доступі. Тому закривати сферу, яка фактично є взірцем для багатьох галузей по виконанню санепідем вимог МОЗ – рішення, яке прирікає державу на неминучі втрати", – стверджує урядовець.

Він припускає, що заброрна закладам культури працювати у вихідні дні скоротить їхні вже невисокі доходи ще на 50%.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb