Терористи "ЛНР" заявили, що не дозволять відкрити КПВВ у Щасті та Золотому 10 листопада

Українська делегація в Тристоронньої контактній групі заявила про зрив відкриття нових контрольно-пропускних пунктів в'їзду-виїзду на Донбасі з боку Російської Федерації

Про це заявила у Facebook Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі.

"Україна підготувала до відкриття 10 листопада не лише КПВВ, а й сервісні центри, в яких усі громадяни України по обидва боки лінії дотику зможуть отримати адміністративні та соціальні послуги, безоплатну правову допомогу, медичну допомогу, тут передбачені і відділення банку, і кімнати матері і дитини. Але щойно ми почули, що російська сторона відновлювати їх роботу не збирається. На жаль. Тому що відкриття КПВВ стало б справжнім піклуванням про мирних мешканців", - йдеться у повідомленні.

Українська делегація зазначила, що Україна чітко і послідовно виконує свою частину домовленостей щодо реалізації "Загальних узгоджених висновків Паризького саміту в Нормандському форматі 9 грудня 2019 року", "чого не можна сказати про російську сторону".

"Особливо болісно по потребах громадян України з обох боків лінії розмежування має вдарити зрив відкриття КПВВ, запланований на завтра, 10 листопада", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, представниця "ЛНР" Ольга Кобцева заявила, що 10 листопада "республіка" не відкриватиме зі свого боку блокпост "Щастя" і "Золоте".

"Україна змінила переговорну позицію, не погодивши її з нами. Це йде врозріз з дорожньою картою, закріпленою в ході Мінського процесу. У дорожній карті йдеться, що автомобільний пункт пропуску - це пропуск автомобілів і вантажних машин. Одночасне відкриття пунктів пропуску завтра не відбудеться, - сказала Кобцева в ефірі Державної телевізійної і радіомовної компанії (ДТРК) "ЛНР".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb