Силовики Лукашенка застосували проти опозиції нову тактику. Вже 1 тис. "запакованих" в автозаки

Перебіг щотижневої протестної акції у Мінську в неділю, 8 листопада 2020 року, відрізнявся тим, що спецпризначенцям МВС майже вдалося не дати численним противникам Лукашенка зібратися у велику спільну колону

На це звернула увагу білоруська служба Радіо Свобода, передає Еспресо.TV.

"Концентрація силовиків була особливо високою", - зазначається у повідомленні.

Влада мобілізувала ОМОН з різних областей Білорусі.

"Будь-які спроби протестувальників зібратися у різних місцях міста стикалася з жорстокими затриманнями. Людей блокували. Групи демонстрантів оточували, аби не дати їм об'єднатися", - зазначають мінські журналісти.

Не зважаючи на це, демонстрантам вдалося принаймні двічі сформувати кількатисячні колони та вийти на проїзну частину - біля стели "Мінськ - місто герой" й на вулиці Богдановича.

Читайте такожТихановська закликає білорусів "посилювати народне самоврядування"

Станом на 00:00 понеділка, 9 листопада, знятий з державної реєстрації правозахисний центр "Весна" сповіщає про 1002 затриманих. При цьому такі дані можуть бути ще не остаточними, оскільки інформація продовжує надходити.

Фактично, наразі йдеться про найбільшу за всі попередні місяці кількість "запакованих" протягом одного дня у міліцейські автозаки та службові мікроавтобуси ОМОНу кількість учасників вуличної акції.

Повний список затриманих знаходиться за цим посиланням.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb