Уряд ОАЕ безоплатно передав Україні майже 240 тис. експрес-тестів на COVID-19

Уряд Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) передав Україні майже 240 тисяч експрес-тестів для виявлення коронавірусної інфекції COVID-19

Про це повідомила Служба безпеки України (СБУ).

За словами Надзвичайного та Повноважного посла ОАЕ в Україні Салема Ахмеда Аль-Каабі, ОАЕ розглядає Україну як важливого партнера, тому і надалі підтримуватиме її у боротьбі з коронавірусною інфекцією.

У свою чергу голова СБУ Іван Баканов зазначив, що ці медичні тести будуть передані в регіони України для оперативного виявлення COVID-19 у населення та належного реагування на зміни епідеміологічної ситуації.

У пресслужбі нагадали, що у квітні за дорученням Президента Володимира Зеленського Служба безпеки України у співпраці з партнерами з Об’єднаних Арабських Еміратів та дипломатами обох країн забезпечила повернення 113 громадян України, які не змогли раніше вилетіти з ОАЕ.

Тим рейсом також було доставлено першу партію гуманітарної допомоги Україні від ОАЕ загальним вантажем 10 тонн для боротьби з коронавірусом. Зокрема, 15 тисяч медичних халатів, 20 тисяч захисних масок, 500 тисяч рукавичок, 30 тисяч пар захисного взуття, 15 тисяч комбінезонів і 6 тисяч літрів дезінфікуючого засобу.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb