На охорону здоров'я з COVID-фонду використано менше половини передбачених коштів, - Мінфін

На охорону здоров'я з COVID-фонду станом на 6 листопада використано 6,6 млрд грн, або 40% запланованих видатків

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Згідно з повідомленням, станом на 6 листопада з Фонду боротьби з COVID-19 вже використано 39 млрд грн, або 59% виділених коштів.

При цьому на охорону здоров'я з коштів фонду витрачено 6,6 млрд грн, або 40% запланованих видатків (16,3 млрд грн). Зазначається, що за цією статтею видатків передбачено виділення 100 млн грн на закупівлю апаратів ШВЛ, з яких використано 42 млн грн. Майже 3 млрд грн передбачено на забезпечення лабораторій МОЗ та закупівлю засобів індивідуального захисту для працівників закладів охорони здоров'я, з них використано 709,7 млрд грн. На субвенцію місцевим бюджетам для забезпечення лікарень киснем спрямовано 571 млн грн. Також на підвищення надбавок і доплат медичним працівникам витрачено 3,2 млрд грн з передбачених 6 млрд грн.

У пресслужбі додали, що крім коштів Фонду, заходи з протидії COVID-19 фінансується також з інших джерел. Так, за програмою медичних гарантій, Національна служба здоров'я України (НСЗУ) виплатила закладам охорони здоров'я понад 8 млрд грн за послуги, пов'язані з лікуванням COVID-19.

Крім того, за інформацією Мінфіну, станом на 5 листопада з коштів місцевих бюджетів витрачено 3,8 млрд грн на придбання товарів і послуг для запобігання поширенню COVID-19.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb