Воювали в Грузії, у Криму та на Донбасі: InformNapalm про російських "миротворців" у Карабаху

Волонтер InformNapalm Іраклій Комахідзе розповів про "подвиги" 15-ої окремої мотострілецької бригади, яку відправили в якості російських "миротворців" у Нагірний Карабах

Про це волонтер InformNapalm Іраклій Комахідзе написав у Facebook.

"Як видно з офіційних джерел, в якості "миротворців" Росія направляє в Карабах 15-ю ОМСБр з Самари. Що це за з'єднання, досить добре відомо постійним читачам Інформнапалма", - написав Комахідзе.

Він зауважив, що з грудня 2005 року по листопад 2008 року "миротворча" бригада перебувала в зоні т.зв. грузино-абхазького конфлікту. Брала участь в російській агресії проти Грузії в серпні 2008 року.

"З 2014 року 15 "миротворча" засвітилася в операції по Анекс Криму і пізніше в бойових діях на Донбасі, про що є чимало документальних підтверджень (як мінімум 15 публікацій з установкою особистостей "ветеранів Донбасу") в розслідуваннях ІН", - наголосив волонтер.

Читайте також: Віталій Портников: Путін знову "миротворець"

Комахідзе навів перелік посиланб розслідувань InformNapalm про участь бригади новоспечених "миротворців"  у війні на території України.

Читайте також: Літаки з російськими “миротворцями” вилетіли до Карабаху

У матеріалах волонтерів на основі OSINT-розслідувань наводяться персональні дані солдат бригади із соцмереж, де ті хваляться медалями від Володимира Путіна "за звільнення Криму" та виставляють фото з ОРДЛО.
Загалом у себе в Facebook Комахідзе поділився 15 статтями InformNapalm, у яких фігурують солдати бригади, датованими 2014-2017 роками.

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо