Європарламентарі вимагають від України результатів у боротьбі з корупцією та ліквідації олігархії, - заява

10 листопада депутати Європарламенту закликали Україну до боротьби з олігархією та заявили про необхідність судової реформи для уникнення "відкату назад"

Про це йдеться в заяві про виконання Угоди про асоціацію між ЄС і Україною, проголосованій євродепутатами.

Європарламентарі попередили, що Україні необхідно провести низку реформ, щоб уникнути відкату назад. У цьому світлі вони акцентували увагу на судовій реформі, назвавши українську судову систему такою, що користується найменшою довірою в Україні.

За словами депутатів Європарламенту, істотні результати в боротьбі з корупцією необхідні для збереження підтримки реформ серед громадян. Вони також закликали Єврокомісію розробити якісні механізми для моніторингу реалізації реформ в Україні.

В цілому депутати Європарламенту наголосили, що Україна досягла прогресу у виконанні своїх зобов’язань, взятих в рамках Угоди про асоціацію, особливо в галузях сільського господарства, енергетики, банківської справи, децентралізації, цифрової економіки, навколишнього середовища і виборчого права.

Також у заяві депутати зазначили, що до початку пандемії COVID-19 українська економіка відновила стабільність і продемонструвала задовільний ріст та зменшення безробіття, чому сприяв прогрес у використанні потенціалу Угоди про Асоціацію. Вони також вітають безпрецедентний пакет фінансової допомоги, який ЄС надав Україні для подолання надзвичайних ситуацій COVID-19, як важливу демонстрацію солідарності ЄС.