Держекоінспекція контролюватиме ввезення мастил в Україну

Державна екологічна інспекція (ДЕІ) контролюватиме перевезення мастил через митний кордон України та їх подальшу утилізацію

Про це повідомляє Урядовий портал.

За словами голови ДЕІ Андрія Мальованого, протягом кількох днів спільно з Держмитницею буде доопрацьований порядок взаємодії та інформаційного обміну стосовно відпрацьованих мастил.

"Документ передбачатиме обов'язкове надання Державною митною службою даних про обсяг ввезених на територію України мастильних матеріалів, а ДЕІ - інформації про результати здійснених перевірок", - цитує пресслужба слова Мальованого.

Він зазначив, що перевірка відповідності ввозу через митний контроль та використання мастил на території України має підтверджуватися експертизою ДЕІ щодо проведеної утилізації. Для цього інспекція має володіти інформацією про об'єми їх ввозу.

"Така взаємодія дасть можливість протидіяти незаконному знищенню й спалюванню мастил на підприємствах, що на сьогоднішній день є проблемою для екології в рамках всієї держави", - підкреслив Мальований.

Крім того, додав Мальований, ДЕІ спільно з Держмитницею здійснює другий етап радіологічного контролю транспорту та вантажів на державному кордоні. Так, у разі виявлення багажу з перевищенням показників радіоактивного випромінювання, викликається інспектор, який шукає джерело радіації.

Голова ДЕІ зазначив, що наразі відомства спільно працюють над нормативно-правовими змінами для більш ефективної роботи у цій сфері.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb