НСЗУ виплатила медзакладам понад 7 млрд грн за хірургічні операції

Національна служба здоров'я виплатила медичним закладами понад 7 млрд грн за проведення хірургічних операцій у стаціонарах

Про це повідомляє Урядовий портал.

"На пакет "Хірургічні операції у стаціонарних закладах" з НСЗУ підписали договори 844 лікарні, 4 з них - приватні. На сьогодні НСЗУ виплатила цим закладам за хірургічні послуги понад 7 млрд грн у квітні-жовтні", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у межах цього пакета пацієнтові проводять безоплату операцію з анестезією, інструментальні та лабораторні обстеження. Крім того, пацієнту в рамках хірургічного пакету гарантується післяопераційний моніторинг, знеболення, цілодобовий догляд, медична реабілітація у гострому періоді, лікарські засоби з переліку, харчування та перебування у стаціонарі.

Для отримання безоплатної допомоги пацієнтові необхідне направлення сімейного лікаря. У невідкладному стані пацієнт може звернутися до лікарні без направлення або викликати "швидку".

В НСЗУ також пояснили, що попри введення заборони на планові госпіталізації у зв'язку із рішенням Кабміну через погіршення ситуації з COVID-19 заклади все одно отримуватимуть оплату за глобальним бюджетом, згідно з договором.

Крім того, додали в НСЗУ, лікарні продовжать надавати медичну допомогу вагітним, породіллям та новонародженим, а також пацієнтам з онкологічними захворюваннями. Також надаватиметься паліативна допомога та допомога у разі невідкладних та термінових ситуацій, якщо через їх перенесення існує загроза життю та здоров'ю. При цьому наскільки значним є такий ризик визначатиме сімейний лікар, який і надаватиме направлення на отримання послуги.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb