"Зміни наблизять законодавство до міжнародних стандартів": Гетманцев анонсував законопроєкт щодо банківської системи

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев анонсував законопроєкт, що пропонує "довгоочікувані для банківського співтовариства зміни"

Про це Гетманцев написав у Facebook.

"Щойно підписав банківський законопроєкт, який плануємо завтра зареєструвати. Це довгоочікувані для банківського співтовариства зміни. Вони наблизять наше законодавство до міжнародних стандартів та кращої наглядової практики центральних банків країн ЄС", - напсав Гетманцев.

За словами голови парламентського комітету, законопроєкт пропонує посилити вимоги до банків і систем внутрішнього контролю та управління ризиками, передбачає запровадження нової структури та вимог до капіталів банків, а також нові наглядові інструменти.

"Буде посилено вимоги до ради банку та підвищено вимоги до системи внутрішнього контролю та управління ризиками. Це дозволить зміцнити корпоративне управління у банках. Буде введено нову структуру та вимоги до капіталу банків. Це дозволить банкам залишатися стабільними, навіть у кризові періоди. Будуть введені нові сучасні наглядові інструменти. Наприклад, право регулятора встановлювати банку індивідуальний розмір економічних нормативів залежно від ризиковості його діяльності", - написав Гетманнцев.

На думку голови комітету Ради, ухвалення законопроєкту "дозволить забезпечити відповідність нашої системи банківського нагляду передовим практикам".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb