У Білорусі за участь у протестах кинули за грати олімпійського медаліста

Срібного призера Олімпіади-2008 Андрія Кравченка засудили до 10 діб адміністративного арешту за участь у протестах проти режиму Олександра Лукашенка

Про це повідомляє by.tribuna.com.

Срібний медаліст Олімпіади-2008 з десятиборства Андрій Кравченко був затриманий в Мінську в неділю, 8 листопада, під час "Маршу народовладдя". Сьогодні легкоатлета засудили до 10 діб адміністративного арешту.

Крім нього у неділю було затримано чемпіона Білорусі з тайського боксу Іван Ганіна, якого також засудили на 10 діб. Обидва будуть відбувати термін в СІЗО міста Жодіно.

Таким чином, вже 8 білоруських спортсменів, які підписали лист проти насильства, фальсифікації виборів і самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка отримали терміни: Олена Левченко, одна з кращих баскетболісток Білорусі, віце-чемпіонка жіночої НБА (15 діб); Марія Шакуро, капітан збірної Білорусі з регбі (10 діб); Костянтин Полей, тренер з дзюдо (15 діб); Юрій Булат, чемпіон світу з тайського боксу (15 діб); Олександра Ситникова, чемпіонка Білорусі з муай-тай та кікбоксингу (10 діб); Ігор Бояр, чемпіона Білорусі з американського футболу (15 діб).

Загалом лист підписали понад 1000 атлетів і тренерів - включаючи таких зірок, як Надія Скардіно (олімпійська чемпіонка з біатлону), Олександра Герасіменя (плавчиха, медалістка Олімпіад), Олександра Романовська (чемпіонка світу з фрістайлу), баскетболіст Єгор Мещеряков.

Більшість з тих, хто підписав лист були звільнені з держорганів та збірних команд Білорусі.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb