В Австралії поліція заарештувала 14 чоловіків у рамках справи про міжнародну мережу педофілів, врятувавши 46 дітей

14 чоловікам висунули 828 звинувачень у нарузі над дітьми, а також звинувачення у зоофілії за участю чотирьох тварин. Їх підозрюють у обміні відео забороного вмісту через мережу інтернет

Про це повідомляє ВВС.

Поліція Австралії заявила, що врятувала 46 дітей та заарештувала 14 чоловіків в рамках розслідування справи щодо міжнародної мережі, членів якої звинувачують у нарузі над дітьми. Діти ставали жертвами низки злочинів, зокрема зазнавали сексуального насильства та інших форм експлуатації.

Зазначається, щов ході слідства здійснено також три арешти у США та визначення підозрюваних у Європі, Азії, Канаді та Новій Зеландії.

Жертви були віком від 16 місяців до 15 років, повідомляє Федеральна поліція Австралії. Шістнадцять жертв відвідували один дитячий центр.

14 чоловікам висунули 828 звинувачень у нарузі над дітьми, а також звинувачення у зоофілії за участю чотирьох тварин. Влада заявила, що члени мережі виготовляли та розповсюджували в інтернеті фото- та відеоматеріали.

Одну з найсерйозніших справ порушили щодо підозрюваного, який працював у дитячому центрі в штаті Новий Південний Уельс та мав доступ до 30 дітей, заявила поліція. 27-річному чоловікові висунули понад 300 звинувачень, включно із сексуальним насильством. Його 22-річному партнеру також висунули звинувачення.

У поліції розповіли, що повідомили про інцидент родини дітей, які відвідували центр

Кожен наступний ордер приводив до виявлення більшої кількості ймовірних правопорушників та більшої кількості дітей, яких потрібно врятувати", - йдеться у повідомленні поліції.

Серед підозрюваних - віком від 20 до 48 років - футбольний тренер, електрик, шеф-кухар, працівник супермаркету та доглядач за людьми з інвалідністю.

Вісім чоловіків заарештували у Новому Південному Уельсі, ще по три арешти здійснили у Квінсленді та Західній Австралії. Поліція не розголошує деталей щодо розслідування за кордоном.

"Ці чоловіки, ймовірно, виготовляли матеріали, що містили наругу над дітьми, для розбещеного задоволення своїх однодумців, абсолютно не замислюючись про тривалий вплив їхніх дій на цих дітей", - заявив керівник поліції Крістофер Вудс.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо