В Україні планують запровадити цифрову поштову марку

Народні депутати зареєстрували у Верховній Раді проєкти законів, які дозволять осучаснити надання поштових послуг та впровадити електронну поштову марку

Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури.

Згідно з повідомленням, народні депутати зареєстрували у Верховній Раді законопроєкти, спрямовані на підвищення ефективності роботи пошти. 

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, ці проєкти законів врегульовують низку питань щодо надання сучасних і доступних поштових послуг населенню.

"Серед ключових перспектив, які відкривають законопроєкти − введення електронної марки, боротьба з контрабандою та низка нововведень, які дозволять суттєво осучаснити поштовий зв’язок в Україні та модернізувати поштову інфраструктуру”, - цитує пресслужба слова Криклія.

Крім того, за словами генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського, протягом найближчих кількох років після прийняття закону прогнозується оновлення половини міських абонентських скриньок, що дозволить клієнтам та працівникам пошти рідше ходити у відділення за відправленнями.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb