Вибори президента США: у Джорджії вручну перерахують голоси, - NYT

11 листопада у штаті Джорджія, де Джо Байден випередив Дональда Трампа на 14 тис. голосів, призначили перерахунок бюлетенів

Про це повідомляє видання The New York Times.

Республіканський державний секретар штату Джорджія Бред Раффенспергер дозволив перерахувати голоси виборців в штаті. Цього рішення вимагав президент Трамп, але навряд чи ситуація зміниться докорінно.

Наразі Байден перемагає Трампа в Джорджії більш ніж на 14 тис. голосів, при цьому підраховано майже всі бюлетені.

Раффенспергер заявив журналістам, що погодився на перерахунок голосів у штаті через “національне значення” результату. Він визнав, що процес буде важким, адже доведеться вручну перерахувати близько 5 млн голосів. Але результат заспокоїть республіканців та демократів.

За оцінкою Раффенспергера, остаточний результат буде до 20 листопада.

Читайте також: "Нас уже ніщо не зупинить": Байден заявив, що передача влади у США відбувається "повним ходом"

За перерахунком стежитимуть спостерігачі від Байдена і Трампа.

Відзначимо, за умови якщо при перерахунку в Джорджії Трамп виграє штат, Джо Байден все ще матиме 279 голосів виборників при необхідних 270 для перемоги у виборах.

Читайте також: Байден заявив Макрону про "інтерес до спільної роботи" у вирішенні конфлікту на Донбасі

Відомо, що Даг Коллінз, республіканець, який представляє команду Трампа в Джорджії, у вівторок направив Раффенспергеру лист із проханням про перерахунок голосів. Але він зажадав більш інтенсивного процесу, ніж типовий перерахунок з використанням комп’ютерного сканеру. Сам Раффенспергер зазначив, що цей лист не вплинув на рішення про перерахунок голосів.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо