Через 2-3 тижні буде повний локдаун. Карантин вихідного дня – це імітація діяльності влади, – політолог

Через 2-3 тижні на Україну знову чекає повний локдаун. Карантин вихідного дня – це профанація, імітація діяльності чинної влади

Про це заявив політолог Олексій Голобуцький в етері програми “Коментар з Христиною Яцків” на телеканалі “Еспресо”.

“Я вважаю, що зараз ми є свідками величезного злочину, який продовжується. І, на жаль, ми в такій ситуації, що ми не можемо відповісти. Вони, звичайно, будуть відповідати за це можливо через рік, можливо через два. Але всі дадуть відповідь і кримінальну також”, – зазначив Голобуцький.

Політолог зауважив: “Ми розуміємо, що карантин вихідного дня – це просто профанація. По-перше виконання: ми чули заяви Садового. Можливо інші мери будуть, особливо ті, кого чекає другий тур місцевих виборів. Багато хто не буде закриватися (ред. на вихідні). Багато вже закрилося підприємств не через карантин. Вони просто збанкрутували. А "Епіцентр", він бачить, яка ситуація. Влада повністю куплена, судячи з усього, ним, він може жартувати, може робити що завгодно. Тобто не він, а власники його”.

“Я вважаю, що це імітація. Все одно вони будуть змушені, на жаль, вони спочатку зараз нас оцими дурними абсолютно карантинами вихідного дня збурюють населення. І, все одно, вони (ред. влада) через 2-3 тижні будуть вимушені робити локдаун. Коли в нас буде 20-25-30 тисяч нових хворих вдень, вони будуть вимушені закрити все”, – уточнив Олексій Голобуцький.

Політолог також вважає, що нелогічно зачиняти кінотеатри і не зупиняти транспорт.

На запитання ведучого щодо оцінки ефективності запровадження карантину вихідного дня Голобуцький відповів: “Продовжується імітація діяльності так би мовити. Я, коли чую Степанова, який з таким гнівом розповідає про “Епіцентр”, ну так піди, ти знаєш, хто власники “Епіцентру”, скажи їм обом в обличчя, що ти про них думаєш. А якщо ви берете хабарі за те, щоб вони працювали, і брали ще з весни. Ну, так зрозуміло, що можна імітувати все, що завгодно”.