ДПСУ і ЗСУ почали спільні навчання за стандартами НАТО

Співробітники Держприкордонслужби та 58-ма окрема мотопіхотна бригада ЗСУ ім. гетьмана Івана Виговського розпочали спільні навчання у рамках JMTG-U (Об'єднаної багатонаціональної тренувальної групи Україна)

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Навчання розпочалися на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

"До 26 грудня учасники навчань пройдуть складний курс підготовки за стандартами НАТО, починаючи від індивідуальної підготовки, закінчуючи комплексним тренуванням в складі батальйону та бригади", - йдеться у повідомленні.

У ДПСУ розповіли, що прикордонники вивчають структуру та вимоги керівних документів НАТО з питань підготовки, планування та застосування підрозділів, осмислюють визначене завдання, навчаються проводити розрахунок часу та здійснюють планування дій спільно з підрозділами ЗСУ.

"Заходи об'єднаної підготовки дають можливість здійснювати підготовку складових сил безпеки і оборони за єдиним замислом і планом до виконання завдань із захисту держави. Проведення таких навчань дозволяє ДПСУ набувати визначених спроможностей спільно із ЗСУ та в подальшому якісно організовувати взаємодію й бути взаємосумісними у ході проведення операцій та спеціальних дій", - зазначили у ДПСУ.

"Об'єднана багатонаціональна тренувальна група - Україна" (Joint Multinational Training Group - Ukraine) - один із елементів практичної допомоги Україні від країн-членів НАТО. Діяльність групи полягає в підготовці підрозділів сил безпеки та оборони України відповідно до стандартів та принципів НАТО.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb