Комітет Ради схвалив законодавчі зміни, що пропонують позбавляти мовника ліцензії за виправдання російської агресії

Комітет ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики розглянув та схвалив законопроєкт №4188, який передбачає штрафи та анулювання ліцензій телеканалів, на яких виправдовують російську агресію

Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної Ради.

"Комітет ухвалив рішення рекомендувати прийняти за основу законопроект про внесення змін до закону "Про телебачення і радіомовлення" щодо протидії інформаційній війні №4188", - зазначає апарат ВР.

Законопроєкт пропонує заборонити телерадіокомпаніям використовувати трансляцію висловлювань, які містять заперечення факту військової агресії РФ, окупації Росією частини територій України та ведення РФ гібридної війни проти України.

У проєкті закону йдеться про те, що Нацрада з питань телебачення і радіомовлення буде штрафувати телерадіоорганізації у разі порушення цієї норми.

Якщо порушення не усунули протягом місяця після застосування санкції у вигляді штрафу, а також у разі повторного штрафу за порушення цього ж положення закону, Нацрада зможе звернутися з позовом до суду. Відомство уповноважене вимагати анулювання ліцензії на мовлення телерадіоорганізації або провайдера програмної послуги.

Нагадаємо, відповідний законопроект внесли до Ради на початку жовтня.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо