"Практично всі міністри до мене приходять, я з ними розмовляю", - політтехнолог Подоляк

Політтехнолог команди президента Володимира Зеленського розповів, як координує інформаційну політику з міністрами

Про це радник голови Офісу президента Андрія Єрмака Михайло Подоляк заявив у інтерв'ю "Українській правді".

На запитання журналістів, чи готує він міністрів до телеефірів, той зазначив: "Я зустрічаюся з ними. Підготовка до ефіру - це більш складний комплекс. Підготовка до ефіру повинна включати в себе роботу прес-служби самого Міністерства".

Подоляк згадав, що готує до телеефірів міністра фінансів Марченка.

"Дивіться, практично всі міністри, в залежності від тієї чи іншої теми, до мене приходять, я з ними розмовляю. Наприклад, міністр економіки. Ми з ним часто обговорюємо питання, що стосуються, скажімо, макроекономіки. Наприклад, умовно кажучи, міністр фінансів, Сергій Марченко, приходить, ми з ним обговорюємо питання..." - заявив Подоляк.

Журналісти запитали політтехнолога, хто дав йому повноваження розмовляти з усіма міністрами, на що той відказав: "Я не бачу в цьому повноважень, що саме тут повноваження?"

На це інтерв'юери уточнили питання:

"Чия це ініціатива, коли ви готуєте людей не з Офісу, а міністрів, наприклад? Ініціатива виходить від них? Або від Офісу президента?"

Подоляк відповів:

"Ще раз, ви неправильно ставите акцент. Не те, що ми готуємо в наказовому порядку, немає. Ми координуємо точку зору. Яку точку зору? Ось є президент. Він бачить розвиток так. Коли приходить міністр, він може бачити це інакше".

За його словами, в Офісі президента хочуть зрозуміти, де в них розбіжності у візіях з міністрами.

"Ми повинні говорити в один голос, щоб це не виглядало, як щука, рак і лебідь", - підкреслив політтехнолог.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо