Уряд планує залучити до держбюджету 2,3 млрд грн від малої приватизації до кінця року

У цьому році бюджет отримав від малої приватизації 1,9 млрд грн, а до кінця року цю суму планується збільшити до 2,3 млрд грн

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Від малої приватизації цього року до держбюджету надійшло 1,9 млрд грн. До кінця 2020 року ця сума збільшиться до 2,3 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, уряд підтримує приватизацію підприємств та продовжує тримати курс на скорочення участі держави в економіці.

"Це одна з тридцяти ініціатив векторів розвитку, які ми представили разом з аудитом. Реформа приватизації - це максимальна передача управління державними підприємствами, щоб вони працювали в ринковій економіці без впливу держави", - цитує пресслужба слова Шмигаля.

Водночас, у Фонді державного майна зауважили, що змінили підхід до процесу приватизації. Це збільшило кількість учасників на половину. Відтак, завдяки ефективній роботі сайту учасники аукціонів можуть взяти участь у придбанні не лише підприємств, але й іншого державного майна.

Шмигаль також також доручив Міністерству фінансів спільно з Державною податковою службою відпрацювати з Фондом держмайна реструктуризацію податкових боргів підприємств, що дасть змогу підвищити ефективність приватизації.

Крім того, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства має найближчим часом підготувати законопроєкт про відновлення проведення аукціонів для великої приватизації.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb